Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

ББР с нова програма за стартиращи и микро- предприятия, засегнати от COVID-19

Българската банка за развитие стартира нови програми в подкрепа на бизнеса, засегнат от пандемиятa от COVID-19. Инициативата допълва програмата на правителството и обхваща сектори, които до момента бяха изключени в обхвата на държавната помощ. Финансовият ресурс ще бъде насочен към най-засегнатите сектори от пандемията – търговия на дребно, транспорт, хотелиерство и ресторантьорство, туризъм, предучилищно образование в частния сектор, артистична и творческа дейност, спортни дейности, дейности по организиране на конгреси и изложения.
 
Програмата е с гаранция от Европейския инвестиционен фонд и ще се управлява от дъщерното дружество на ББР – Микрофинансираща институция ДЖОБС, чиято цел е да насърчи засегнатите микропредприятия и компании да продължат дейността си и да запазят работни места. МФИ ДЖОБС ще отпуска кредити за оборотни средства и кредитни линии.

 

Очаквайте детайлни указания за размера на отпусканите средства, условията по кредита и необходимата документация на интернет-страницата ни.

 
Подаването на искания за кредит може да става и изцяло по електронен път тук.
Назад
Други