13.10.2023 Ивана Цанева от ББР Микрофинансиране връчи награда за иновативна фирма

 16 фирми от цяла България станаха финалисти в конкурса „Големите малки“, организиран от в-к „24 часа“. Девет от тях впечатлиха авторитетното жури с иновативни системи за пожароизвестяване, играчки, които могат да се ползват под наем, безводна козметика, пробиотици от магарешко мляко, производство на различни продукти от киви и др., и бяха отличени на специална церемония в Техпарк София.

Изпълнителният директор на "ББР Микрофинансиране" Ивана Цанева връчи награда в категорията "Иновативна фирма" на фирма „Киви“ със собственик Албена Попова. "Като представител на ББР няма как да не се чувствам щастлива, че съм тук, за да наградя "малките". Знайте, че всяко голямо пътуване започва с малка стъпка. Не разглеждам тези средства само като финансова помощ, а като възможност и вяра, че правите правилните неща", каза при връчването Ивана Цанева.

„Киви“ ООД е семейна компания от Петрич, която отглежда нетипичния за българското земеделие плод. Преди 30 години фамилията е наследила 5 декара с насаждението. Събрали кураж да се пробват и на следващото ниво – да преработват българско киви и да произвеждат различни продукти от него – плодово вино, сладко, оцет от киви, чай и дори козметика. Тяхното киви приключение не разчита на субсидии. Мечтаят някой ден да направят своя дегустационна - Terra kiwi, където да посрещат ценителите на чиста храна. "Благодаря, че ни забелязахте, защото ние сме толкова малки, че сме почти невидими. Тази година компанията навършва точно 10 години и може би не е случайно, че сме тук. Лягаме с идеята да се откажем, а на сутринта продължаваме с плановете, но няма да се спрем", сподели Албена Попова. 

„ББР Микрофинасиране“ е част от Групата на Българската банка за развитие. Мисията на дружеството е да подаде ръка на компании без история и микро фирми, които имат нужда от капитал за оборотни нужди и растеж. От създаването си до днес „ББР Микрофинасиране“ е отпуснало 83 млн. лева за развитието на 944 микро и малки предприятия в страната, по 1 338 проекта.

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster