Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит
 • Истинският мед се втвърдява за месец

  Ако ви предложат течен мед, за който се твърди, че е добит преди пет месеца, знайте, че не е истински. Според опитните пчелари качественият, полезен мед се втвърдява за месец – защото е узрял, а това става, когато нектарът се е превърнал в мед и е запечатан с восък.

  Виж повече
 • Сладолед с лайм и сода има само 90 калории

  Сладолед с лайм има само 90 калории в 100 грама. Ice`N`go се прави с газирана вода, но по-забележителното е, че е гранулиран. У нас той се предлага само от фирмата „Окс Пи“ и може да бъде опитан в няколко града в страната.

  Виж повече
 • Ресторант във Велики Преслав гощава четирима президенти

  Да посрещне и нагости височайш държавник – чест, за която бленува всеки ресторантьор. За семейство Кюркчиеви от Велики Преслав удовлетворението е четворно. Семейният им ресторант „Панорама“ бе избран за съвместния обяд на Румен Радев, Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов. Четиримата държавни глави се събраха в началото на ноември, за да почетат първия демократично избран президент на България д-р Желю Желев с откриване на паметна плоча в родното му село Веселиново.

  Виж повече
 • Само една фирма в България отглежда лютива чушка хамелеон

  Само на едно място в България се отглежда малко, много люто червено топче. Основният и най-голям производител на тази чушка е Африка, но вече има конкуренция в лицето на българската фирма "Ассара" - единствената у нас, която отглежда този сорт.

  Виж повече
 • Оператор и историк отглеждат шафран, круши, череши и пчелни кошери

  Жоро Панов е учил операторско майсторство в Дания, но решава да започне малък бизнес – отглеждане на шафран, круши, череши има и пчелни кошери. Брат му Павел в момента е в Англия и учи история. Помага дистанционно, а основната работа е в ръцете на Жоро и майка им Аксения Панова.

  Виж повече
 • Фермер от Асеновград отглежда 60 декара с фъстъци

  Фъстъците спокойно могат да бъдат причислени към т.нар. суперхрани, защото съдържат мазнини, белтъчини и въглехидрати. Което освен вкусни, ги прави и полезни. А в България има традиции за отглеждането на фъстъци, основно в близост до Пловдив и Благоевград.

  Виж повече
 • Идея за детска кухня се превръща във фирма за кетъринг

  Кетъринг вместо детска кухня – този бизнес успява да развие успешно Николинка Лефтерова. Като всичко започва заради един ремонт.

  Виж повече